• INNOVEX.png
 • DISSEL.png
 • JUMBO.png
 • DORPSSLAGERIJ.png
 • JS-SOLUTIONS.png
 • KLIMAATMISSIE.png
 • DEVRIES.png
 • FITNESS365.png
 • AFAS.png
 • MARCUSINTERIEUR.png
 • MORELISSE.png
 • PONDEALERGROEP.png
 • DEPAREL.png

Leython vs Switch H1! De bekerfinale!

zondag 29 mei 2022
H1 kampioenRecreant
26 november 2021. De regering kondigt een avondlockdown in en het volleybal in NL komt weer tot stilstand. Gelukkig bereikte op dinsdag 25 januari ons weer het goede nieuws dat we eindelijk weer écht mogen volleyballen. Ook zijn per die datum toeschouwers weer welkom, zij het onder voorwaarden. Doordat de competitie wederom ruw verstuurd wordt door een niet in te schatten virus (en dus het hele competitieschema op z’n gat ligt), kondigt de Nevobo aan dat de competitie niet meer als competitie wordt gespeeld. Er is geen promotie en degradatie, geen kampioen bij de senioren. Met andere woorden: er ís geen competitie meer, waardoor alle competitie spelende teams ineens ‘recreant’ zijn geworden. Toch wel jammer wanneer je graag actief voor de winst traint én speelt.

De route
Switch H1 staat op dat moment halverwege in de stand vd 3e divisie. Als dat er niet meer toe doet? Wat dan wel? Nou, de beker dus!!
Switch trof in de 1e ronde een vrijbrief. De 2e ronde tegen het 3e herenteam uit Houten (Taurus) werd ingehaald in maart en op ‘vijandelijk terrein’ gewonnen: 1-3. VCV zou de volgende tegenstander zijn, maar die bleek té angstig en niet bereid om op een lastig te plannen datum door ons te gronde te worden gericht. En dan blijk je ineens in de kwartfinale te zitten en moet je uit tegen wederom een promotieklasse team: VOC-Maarssen. Zij waren daarvóór in staat geweest om aartsrivaal Keistad uit de beker te tikken met 3-2, dus wij waren gewaarschuwd. Maar op een dinsdagavond voor de beker spelen, maakt kennelijk het beste in mensen los: 0-3. Het werd steeds duidelijker dat Switch maar 1 doel had, de bekerfinale halen.
De laatste hobbel in dat doel, was wederom een team uit de promotieklasse. VIVES H2 werd gevraagd om op onze trainingsavond langs te komen om de genadeklap uit te delen. En die kregen ze ook: 3-1 (25-16; 19-25; 25-10; 25-14).

Leython H1 (ook een middenmoter in de andere 3e divisie) zou de tegenstander zijn. Inmiddels bleken zij zowel in de beker als de reguliere competitie een patent te hebben op 5-setters.

D-day
Zaterdag 14 mei 2022 huurt Switch een Groen-Grijze bus, waarbij Heren 1, vergezeld door een sponsor, meisjes B1 en nog een paar enthousiastelingen, netjes vervoerd wordt richting de wedstrijdarena in Voorschoten. In de woonwijk komt de bus nog net niet klem te zitten en blijkt een verboden brug over te moeten, maar de eerste hobbels van die dag worden overleefd.H1 Bus

Zowel buiten, in de zaal als in de hoofden van iedereen die een Switch-hart heeft, loopt de temperatuur snel op. De vlag van Hooglanderveen wordt opgehangen aan de tribune en de keeltjes worden alvast gesmeerd samen met het enorme geluid van de toegestroomde mensenmassa in deze prachtige maar oude sporthal.
De eerst set gaat gelijk op, maar aan het eind blijkt Leython toch net een tandje beter: 23-25. De tweede set is eigenlijk niet anders en daar gaat Switch nipt het verlies in: 23-25.
Het zal toch niet waar zijn dat we met z’n allen 1,5 uur in de bus hebben gezeten om hier zomaar weggespeeld te worden?
De mouwen worden opgestroopt, wissels toegepast en de geest komt terug in de fles. De 3e set wordt ‘zomaar’ gewonnen met 25-20.
Dat voelt toch wel lekker en ondanks de herrie en de hitte wordt er onvermoeibaar doorgespeeld. Punt voor punt, zoals trainer/coach Ton het team opdraagt. Het resultaat: winst in de 4e set: 25-23. Een triller was in de maak en wéér doet Leython haar reputatie eer aan en gaat voor de 6e 5-setter van de afgelopen 3 maanden. Het publiek weet het zeker, het team dat het minste oud is zal wel eens kunnen gaan winnen vandaag…

Kapot
Bij 5-8 voor wisselen de teams rechtmatig van speelhelft en wordt de droom bijna werkelijkheid. Nog heel even rechtten de Leiderdorpers de rug, maar dat blijkt tevergeefs. Op 14-11 krijgt Switch de eenvoudige bal te verwerken en mag ‘man-of-the-match’ Wouter van Wuijkhuijsen op midden de wedstrijd afmaken!
De 2-3 winst wordt uitbundig gevierd, de tribune is in extase, publiek rent het veld op en de tranen vloeien van blijdschap. Kort daarna worden de spelers door de Nevobo gehuldigd.
De beker gaat mee de douche in, overleefd de terugreis (Van links…! Naar rechts…!), mag mee naar de Amarena (waar zij nog even wordt getoond aan Keistad tijdens hun eindfeest) om vervolgens met een kapot oor in de tas bij Emiel neer te ploffen. Bedankt voor deze prachtige reis!

Heren 1

Delen: